FG Montør - OTDE Skip to main content

FG-202 Innbruddsalarm for montør

Delta på en ett-dags kurs designet for de som planlegger, installerer og vedlikeholder automatiske innbrudds- og overfallsalarmsystemer.

Dette kurset oppfyller FG-202 sine krav for personell og gjør deg kvalifisert som FG-montør for innbruddsalarm i ditt selskap. Mer informasjon om dette finner du hos FG: https://www.fgsikring.no/regler/innbrudd/regelverk-innbruddsalarm/

FG-202 sine personellkrav har som formål å sikre tilstrekkelig kvalitet og kompetanse blant de som arbeider med automatiske innbrudds- og overfallsalarmsystemer.

Målgruppe:

Reglene gjelder for det personell som skal installere og vedlikeholde automatiske innbrudds- og overfallsalarmsystemer på montør nivå. De vil også få innblikk i prosjektering.

Omfang FG-regler (FG-202) for personell omfatter følgende områder:

  1. FG-fagansvarlig
  2. FG-montør, nivå 2 (SMB/bolig (grad 1 og 2 sikkerhetsgrad)  
  3. FG-montør, nivå 3 (Særlig behov for sikkerhet i nærings installasjoner, Grad 3 sikkerhetsgrad)

 

Kurset gjennomføres på følgende måte:

Kursdeltakerne må gjennomføre online forkurs. Kursdeltakerne kan beregne å bruke ca 4 til 8 timer. De får tilgang til forkurset ca 1 uke før kursstart.

1 dag undervisning med fysisk oppmøte hos OTDE. Varighet: 09.00-16.00. Online eksamen blir gjennomført på slutten av denne dagen. Deltakerne får utdelt kursmateriell i forkant av kurset. Alle kursdeltakere må ha med seg egen PC.

( Hvis det er få påmeldte på kurs, kjøres det Nivå 1-2-3 på samme dag.)

For at et foretak skal kunne prosjektere, installere og vedlikeholde automatiske innbruddsalarmsystemer, kreves det at personell tilfredsstiller kompetanse kravene i henhold til FG-202 og at selskapet tilfredsstiller FG-201 krav til foretak. Alle montører som arbeider med FG godkjente løsninger skal ha dokumentert kompetanse som FG montør nivå 2 eller 3.

Opplæringskontoret for tele, data og elektro tilbyr FG kurs for å tilfredsstille krav til dokumentert kompetanse, både FG ansvarlig og FG montør nivåer 2 og 3 (FG 202 serien) I ett kurs hos oss vil du i løpet av kort tid ha kompetansebevis som FG-montør (nivå 2 eller 3).  

Deltakerne vil motta endelig bekreftelse på mail i god tid før kursstart. Denne vil også inneholde praktiske detaljer og timeplan.

Kurset varer 1 dag+ egentid på e læring (grunnmodulen).  Det blir servert lunsj og alt av kursmateriell vil du få her.

Pris: Grunnmodul: 2700,-

+

Nivå 2: 4700,-  eller Nivå 3: 4700,-

Kompetansebeviset har en gyldighet på 5 år. Dersom kandidaten ikke har reeksaminert seg ett år etter utløp (5 år), må det gjennomføres ny opplæring og eksamen som vist i 3.1.

E- læringsmodulen må bestås og gjennomføres først, den tar ca 4-8 timer.

Ta kontakt

Hvis du trenger ytterligere informasjon, ta gjerne kontakt med oss.